vineri, 14 decembrie 2012

Le neige

Je vais écrire un autre article en roumain, parce que j'ai quelque chose à vous dire que  mes amis en Roumanie aimeraient.

Iarna s-a instalat cu repeziciune in tara mea .Nici nu am simtit cand a trecut toamna. Acum o saptamana era placut afara, se mai zarea putin si soarele printre noi si acum ninsoarea a pus stapanire peste natura.
Totul e alb, copacii,animalele de pe strada, chiar si masinile. De abia se mai observa forma lor din cauza zapezii care s-a depus pe ele .
Am fost zilele trecute cu cativa prieteni sa ne bucuram de vremea de afara sau mai bine zis sa tremuram, pentru ca asta avea sa se intample .
Ne-am strans in fata blocului meu . A durat ceva pana a venit toata lumea , pentru ca era trafic si nici nu se circula prea bine din cauza poleiului .
Ne-am urcat in masini si am pornit spre parc unde aveam de gand sa ne dam cu sania, sa facem un om de zapada si nelipsita bataie cu zapada .
Ce pot sa zic?Ne-am bucurat din plin de tot ceea ce ne propusem, am primit complimente pentru omul nostru de zapada, pentru ca adusesem de acasa tot ce era necesar: un morcov pentru nas, un fular vechi si nasturi pentru ochi si gura.
Desi a fost totul frumos , inghetasem de frig , dar noi tot vroiam sa mai stam .Intr-un final , am inceput sa nu ne mai simtim degetele de la maini asa ca am stiut ca acesta este semnalul de plecare.
Ne doream din tot sufletul sa ajungem la masini sa dam drumul la aer conditionat cumparat de aici si sa ne incalzim.
Ne-am urcat in masini in toata graba , dar aerul conditionat nu mergea, pentru ca masina inghetase. Am stat jumatate de ora sa il reparam si inca o jumatate de ora sa inceapa sa bage aer cald.
Apoi a aparut o alta problema: masina nu mai vroia sa porneasca din cauza zapezii si pentru ca firmele de deszapezire nu isi facusera treaba prea bine cu nisipul pentru antiderapare.
Am coborat toti din masina pentru a o impinge, dar eram mai multe fete decat baieti , deci putina putere de munca. Am solicitat ajutor unor alte persoane care erau in trecere .Norocul nostru ca au mai existat si altii dornici sa se bucure de zapada si am reusit intr-un final sa plecam de acolo.
Ne-am oprit in drumul nostru la o ceainarie , pentru ca simteam ca nu mai rezistam pana acasa.Eram atat de infrigurati incat ceaiul cald a fost singurul care ne-a dat putere.
Si uite asa iesirea noastra planuita de 2 ore s-a transformat intr-o iesire de vreo 5 ore . Mai aveam de rezolvat cateva sarcini pentru clientii de la munca, dar aceasta intamplare nu mi-a mai permis sa fac nimic .M-am bagat direct la culcare. A trebuit sa imi cer mii de scuze in fata clientilor, pentru ca nu le-am rezolvat problemele la timp, dar au fost foarte draguti si au inteles, pentru ca si ei experimentasera evenimente de genul acesta .
Saptamana viitoare , eu si prietenii mei vom merge la munte pentru si mai multa zapada. Speram totusi sa nu se mai intample astfel de incidente,insa ne vom echipa cu cele mai groase haine din dotare ca precautie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu